FAQ
Hvad er Lydbroen og hvad er formålet med projektet?
Lydbroen er Odenses nye musikalske samlingspunkt, støttet af Odense Kommune. Vi opfører moderne øvelokaler, der skaber et kreativt miljø for både nye og etablerede bands. Formålet er at skabe et inkluderende musikmiljø med plads til alle musikere, samt optimale og tilgængelige rammer for især unge musikere.
Hvem kan benytte sig af øvelokalerne i Lydbroen?
Bands fra Odense og omegn, uanset genre, størrelse og alder, kan benytte øvelokalerne. Tilmelding sker via vores hjemmeside, og efter bekræftelse modtager bandet adgang og yderligere information.
Er der en aldersbegrænsning?
Nej, Lydbroen har ingen aldersbegrænsning og er åben for alle musikere. Lydbroen har dog en særlig ambition og formål om at styrke vækstlaget for især unge musikere mellem 18 og 30 år.
Hvor mange øvelokaler vil der være i Lydbroen, og hvor store er de?
Lydbroen bygger ni øvelokaler med plads til to, tre eller fire bands. Lokalerne varierer i størrelse fra ca. 25 til 38 m².
Hvordan deles bands om lokalerne?
– 2 Lokaler med plads til fire bands.
– 5 Lokaler med plads til tre bands.
– 2 Lokaler med plads til to bands.
Hvad koster det at leje et øvelokale i Lydbroen?
– Lokaletype 1 (fire bands): 1.600 kr./md. pr. band.
– Lokaletype 2 (tre bands): 1.900 kr./md. pr. band.
– Lokaletype 3 (to bands): 2.200 kr./md. pr. band.
Hvem står bag Lydbroen, og er der en sammenhæng mellem Bandlokaler.dk og Lydbroen?
Lydbroen drives af Oliver, Mikkel og Alexander, der har mange års erfaring med at bygge øvelokaler i Aarhus, Aalborg og Odense. Oliver, Mikkel og Alexander har erfaring fra bl.a. “Bandlokaler.dk”, men de to projekter er totalt uafhængige og der er ingen kommerciel eller økonomisk sammenhæng. Det er vedtægtsbestemt, at alt eventuelt overskud fra Lydbroen bliver i Lydbroen eller går til andre kulturfremmende formål i Odense kommune.
Non-profit model
Lydbroen er 100% non-profit. Alle lejeindtægter går til drift og vedligeholdelse. Eventuelle overskud går til kulturunderstøttende formål / initiativer i Lydbroen eller i Odense kommune. Odense kommune fører årlig kontrol med anvendelsen og regnskabet hos Lydbroen.
Lave priser, effektiv drift
Lydbroen skal hvile i sig selv og er ikke afhængigt af løbende tilskud for at løbe rundt. Af samme årsag baserer projektet sig på frivillighed og lave omkostninger i den daglige administration.
Finansiering og byggeproces
Odense Kommune har udpeget Lydbroen til også at stå for opførelsen af øvelokalerne med en økonomisk ramme på 1,3 mio. kr. Midlerne anvendes til lejemålet, timelønninger til håndværkere, materialer og udstyr samt øvrige byggeomkostninger. Projektregnskabet revideres af statsautoriseret revisionsselskab, Beierholm.Skift indhold